Achterhoek Ancestors

Alken tee Brijncke

Female 1685 -


Personal Information    |    Sources    |    Event Map    |    All    |    PDF

 • Name Alken tee Brijncke 
  Christened 1685  Winterswijk Find all individuals with events at this location  [1
  Gender Female 
  Person ID I2806  Population of Aalten, Bredevoort, Dinxperlo and Winterswijk
  Last Modified 6 Jul 1998 

  Father Berent Stotler,   b. Abt 1650 
  Mother Geesken Rauwerdink,   c. 17 Oct 1652, Winterswijk Find all individuals with events at this location 
  13 Jul 1679  Winterswijk Find all individuals with events at this location 
  Notes 
  • Berent en Geesken zijn op boerderij te Brincke terechtgekomen door haar eerste man, Hermen ter Haer. Hij was reeds twee keer eerder getrouwd.

   Het kettinghuwelijk begint op 7 februari 1664, als Hermen ter Haer, zoon van Goosen, in ondertrouw gaat met Lijscken ten Brinck, dochter van Willem ten Brinck. Zo is hij op ten Brincke terechtgekomen.

   Hij hertrouwt in 1672 met Hindersken Kempel, dochter van Arent. Samen krijgen zij drie zoons en twee dochters, die allen zijn gedoopt als 'te Brincke'. Hermen is blijkbaar na de dood van zijn eerste vrouw op de boerderij blijven wonen.

   Op 25 augustus 1678, Hermen is dan reeds twee keer weduwnaar, gaat hij in ondertrouw met Geesken Rauwerdink. Niet lang daarna overlijdt hij, waarna Geesken hertrouwt met Berent Stottelers.

   De laatste schakel van het kettinghuwelijk is het tweede huwelijk van Berent Stottelers. Hij hertrouwt op 15 juli 1693 met Aelken Weevers, dochter van Hermen Weevers. Zij krijgen nog een zoon, Hermen te Brincke, die op 26 mei 1695 te Winterswijk gedoopt wordt. Als doopgetuigen treden op: Willem Pijpers, Hendersken Kressers en Geert Klouwers.

   20 juli 1701:
   Berent Brincke gehuwd met Aeltje schuld aan Scholte Jan Roerdink van 20 gln. op Jan Kockes bereits ge...eert? op het goed Brincke.

   19 november 1704:
   Berent te Brincke heeft een schuld van 95 gl. aan Hendrik Leeftinck. Aan Jenneken Leeftinck x Jan Sluijs 45 gl. en 50 gl. soo Hendrick Leeftinck bij desen aanneemt aan Basten van Eeffinck? etc.

   Bron: Das aantekeningen volontaire protocollen Bredevoort
  Family ID F357  Group Sheet  |  Family Chart

 • Event Map
  Link to Google MapsChristened - 1685 - Winterswijk Link to Google Earth
   = Link to Google Earth 
  Pin Legend  : Address       : Location       : City/Town       : County/Shire       : State/Province       : Country       : Not Set

 • Sources 
  1. Das Liberale Gifte Miste rot 4, nr. 13.